Muffins με άρωμα Χριστουγέννων

Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες. Ναι, αγαπάμε κι εμείς όλα τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μην πρωτοτυπήσουμε λίγο φέτος.

Κανέλλα

Με οδηγό την κανέλα, σας δείχνουμε πώς τα αγαπημένα μας muffins αποκτούν άρωμα Χριστουγέννων.

Αυτά είναι τα υλικά που θα χρειαστούμε για να ετοιμάσουμε μείγμα για 30 περίπου muffins

    • 375 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 κ γλυκού baking powder
    • 1/2 κ γλυκού σόδα
    • 1/2 κ γλυκού αλάτι
    • 5 κ γλυκού κανέλα
    • 4 αυγά
    • 450 γρ ζάχαρη
    • 225 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    • 3 κ γλυκού απόσταγμα βανίλιας
    • 240 ml κρέμα γάλακτος
    • 240 ml γάλα πλήρες
    • 1 κ σούπας ξύδι
    • 150 γρ καρύδια τριμμένα στο multi (προαιρετικά)

Πρώτα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά: το αλεύρι, το baking, τη σόδα, το αλάτι, και την κανέλα.

Έπειτα χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα (2-3 λεπτά).

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το βούτυρο και το απόσταγμα βανίλιας. Μόλις ανακατευτεί, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος, το ξύδι και το γάλα ίσα ίσα να ανακατευτούν. Προσέχουμε να μην παραχτυπήσουμε το μίγμα.

Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες για muffins.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά.

Γλυκιά παραλλαγή: μπορούμε να το κάνουμε κέικ ψήνοντας για 45 λεπτά.

Καλή μας όρεξη και χρόνια πολλά!